21°
Неделя, 5 Май 2024
Начална страница

ШУМ.БГ

Последни новини от Шумен, България и света

Честито Воскресение Христово!

Шумен

Местната власт с поздравления за Великден

Областният управител на Шумен Добромир Добрев, кметът на общината Христо Христов и председателят на Общинския съвет – Шумен Ася Аспарухова отправиха поздравления за Великден „Възкресение Христово е празник, който носи послание за силата на вярата, за любов,  надежда и съпричастност.

535 7

БСП-Шумен регистрира кандидатската си листа за Народно събрание

Коалиция "БСП за България" регистрира днес в РИК-Шумен кандидатите си за народни представители, съобщиха от пресцентъра на БСП.

4598 37

Девет деца приеха християнството в Голямата базилика в Плиска

9 деца бяха кръстени в християнската вяра днес в Голямата базилика в Плиска. Свещенодействието извършиха отец Андрей и отец Божидар.

1804 4

България

Полицай с над 2 промила алкохол в кръвта катастрофира в билборд във Велико Търново

Полицай с над 2 промила алкохол е катастрофирал тази нощ във Велико Търново, предава БНР. Инцидентът е станал малко преди полунощ.

123 1

Нека тази година Христовото Възкресение донесе радост, молим се да донесе и умиротворение, каза Неврокопски митрополит Серафим

Нека и тази година Христовото Възкресение донесе радост, молим се да донесе и умиротворение, особено за онези места, където мирът е загубен и страдат и загиват много човеци, каза за БТА Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим.

119 0

Времето

В нощта на Христовото Възкресение валежите навсякъде ще спрат. Облачността ще се разкъсва и ще намалява, и до сутринта над много райони ще се изясни.

184 0

Свят

Съветът на Европа отбелязва 75 години от създаването си

Съветът на Европа отбелязва 75 години от създаването си, предаде ДПА. Съветът е изправен пред редица кризи на връх юбилейната си годишнина в това число дори заплахи от страна на държавите членки за напускане на организацията.

76 0

Украйна заяви, че е свалила 23 дрона, изстреляни от Русия през изминалата нощ

Украинската противовъздушна отбрана е свалила 23 от общо 24 дрона камикадзе, изстреляни от Русия през изминалата нощ срещу територията на Украйна, предаде Ройтерс.

126 7

Шофьор загина при удар в портал в периметъра на Белия дом, съобщи Сикрет сървис

Водач на лека кола загина, след като се вряза с нея в един от порталите на Белия дом снощи, съобщиха властите цитирани от Асошиейтед прес.

105 0

Спорт

Два златни и един сребърен медал за Боряна Калейн, Стилияна Николова стана шампионка на бухалки на Европейската купа в Баку

Боряна Калейн спечели златни медали на топка и на лента, както и сребро на обръч, а Стилияна Николова взе титлата на бухалки на финалите на отделните уреди при жените на Европейската купа по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан).

72 0

Ига Швьонтек отрази три мачбола на Арина Сабаленка и спечели за първи път титлата в Мадрид

Полякинята Ига Швьонтек спечели за първи път в кариерата си титлата от турнира на клей от сериите УТА 1000 в Мадрид.

117 0

Няма спиране: Вездесъщ Роналдо заби хеттрик номер 66 в кариерата си

39-годишният Кристиано Роналдо продължава да изумява с представянето си. Португалецът заби хеттрик номер 66 в своята бляскава кариера, като това се случи при победата за неговия Ал Насър срещу Ал Уехда в мач 30-ия кръг на саудитското първенство.

142 0

Любопитно

Мадона покори Рио де Жанейро с концерт пред повече от милион и половина души на плажа Копакабана

Мадона покори Рио де Жанейро с "исторически" концерт за близо 1,6 милиона души, като превърна прочутия плаж Копакабана в гигантска сцена, съобщиха АФП, Асошиейтед прес и Ройтерс.

95 0

Какви ястия да сложим на Великденската трапеза

Трапезата във всеки дом на Великден трябва да е богата – обреден хляб, агнешко, яйца, козунак и зелена салата.

125 0

Учени разработиха саморазграждаща се пластмаса, която ще помогне за намаляване на замърсяването

Учени разработиха саморазграждаща се пластмаса, която според тях ще помогне за намаляване на замърсяването, предаде Би Би Си.

208 0

Шумна пощ@

Състоянието на улица "Люлин"

Здравейте! Пиша ви отново! Писах ви преди 6-7 години за улица Люлин, кв. Дивдядово. След подадения сигнал, имаше реакция от общината.

4342 7

Бездомни кучета нападат хора край село Драгоево

На 1.02.2024 на изхода на Драгоево по посока на Велики Преслав бях нападнат от глутница едри агресивни кучета, три бели, едно кафяво, едно черно, които се опитаха да ме съборят.

8927 32

Безобразие при ремонта на ул. Червени ескадрони

Здравейте, искам да сигнализирам за безобразието при изготвянето на проекта за ремонт на ул. "Червени ескадрони", в участъка между улиците "Свобода" и "Правда".

15347 27

Този сайт използва бисквитки