Зона header
14°
Четвъртък, 2 Май 2024
Начална страница

ШУМ.БГ

Последни новини от Шумен, България и света

Б.Т.Р. и Любо Киров с концерти в Шумен за майските празници на културата

Шумен

„Шумен“ отпадна от плейофите в НБЛ след втора загуба от „Рилски спортист“

„Рилски спортист“ записа втора убедителна победа над „Шумен“ в четвъртфиналите и продължава напред към следващата фаза на плейофите в Sesame Национална баскетболна лига.

318 3

Великденска работилница организира "Клуб култура за Шумен"

„Клуб култура за Шумен“ организира великденска работилница за децата на Шумен. Тя ще се проведе на 2 май (четвъртък) от 10.

533 1

Над 100 деца играха волейбол в пролетния турнир на УСШ - Шумен

Над 100 деца на възраст между 8 и 16 години участваха в Пролетния турнир по волейбол на Ученическа спортна школа в Шумен.

540 1

България

Създаването на болница "Мама и аз" вече е официално отменено

Министерският съвет отмени официално решението за създаване на "Многопрофилна болница за активно лечение "Мама и аз" в град София, съобщиха от правителствената пресслужба.

69 0

Времето

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месец май. През следващото денонощие облачността над по-голямата част от страната ще е значителна.

105 0

КЕВР: Природният газ през май ще е със 7% по-евтин спрямо април

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) утвърди днес цена на природния газ за май от 54,70 лева за мегаватчас (MWh), без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС, съобщиха от регулатора.

101 0

Свят

Рекорден брой мигранти са преминали Ламанша през първите четири месеца на годината

Броят на мигрантите, пристигащи в Обединеното кралство след прекосяване на Ламанша, е достигнал нов рекорден брой за първите четири месеца на календарната година, като е скочил с 27% спрямо 2023 г.

198 0

Британски полицай е обвинен в тероризъм, след като показал подкрепа за "Хамас"

Британски полицай е изправен пред обвинения в тероризъм за това, че е показал подкрепа за "Хамас" в приложението за съобщения и видео обаждания "УотсАп" (WhatsApp), съобщи полицейски контролен орган, предаде Асошиейтед прес, на която се позова БТА.

177 4

Сблъсъци в Истанбул между полицията и демонстранти, отбелязващи 1 май

Турската полиция се е намесила, за да попречи на групи, желаещи да достигнат до истанбулския площад "Таксим" за неразрешени от властите демонстрации по случай Деня на труда 1 май, съобщава електронното издание на турския в.

240 0

Спорт

Борусия укроти Мбапе и отива в Париж с гол аванс и крачка по-близо до финала

Борусия (Дортмунд) победи ПСЖ с 1:0 и взе ценен аванс след първия полуфинален сблъсък от Шампионска лига.

77 0

Андрей Рубльов отстрани двукратния шампион Карлос Алкарас на тенис турнира в Мадрид

Руснакът Андрей Рубльов се наложи над защитаващия титлата си Карлос Алкарас с 4:6, 6:3, 6:2 на тенис турнира в Мадрид от сериите "Мастърс" с награден фонд 7,877 милиона евро.

132 0

Костов говори, но нищо не каза: Футболът му е сложен, а оставката ще почака

Треньорът на Левски - Николай Костов, за когото вчера се появиха слухове, че ще бъде освободен от поста, застана пред медиите на свиканата от него пресконференция, но в рамите на 25 минути общо взето нищо не каза.

158 2

Любопитно

1 май е: Денят на труда и на международната работническа солидарност

На 1 май светът отбелязва Деня на труда и международната работническа солидарност. На тази дата, много страни в света честват обществените и икономически постижения на работническото движение.

311 3

Велика сряда e

Велика сряда от Страстната седмица е днес. Във Велика сряда отдаваме почит не на личност, а на покаянието на една безименна жена, която в евангелието е определена като грешница.

252 0

Певицата Дуа Липа пуска нов албум в петък

Певицата Дуа Липа ще издаде новия си албум Radical Optimism в петък, съобщи Асошиейтед прес. Жанрът на музиката в него е психеделичен електро-поп.

287 0

Шумна пощ@

Състоянието на улица "Люлин"

Здравейте! Пиша ви отново! Писах ви преди 6-7 години за улица Люлин, кв. Дивдядово. След подадения сигнал, имаше реакция от общината.

4108 7

Бездомни кучета нападат хора край село Драгоево

На 1.02.2024 на изхода на Драгоево по посока на Велики Преслав бях нападнат от глутница едри агресивни кучета, три бели, едно кафяво, едно черно, които се опитаха да ме съборят.

8684 32

Безобразие при ремонта на ул. Червени ескадрони

Здравейте, искам да сигнализирам за безобразието при изготвянето на проекта за ремонт на ул. "Червени ескадрони", в участъка между улиците "Свобода" и "Правда".

15093 27

Откриха магазин СКАРЛЕТ - перфектният избор за завеси и спално бельо в Шумен

Добрият сън и комфортът на дома са гарантирани със „Скарлет“ - новият магазин за спално бельо и пердета в Шумен.

10981 0

Този сайт използва бисквитки